Tytuł projektu:
Uruchomienie produkcji pieczywa gastronomicznego z dodatkami funkcyjnymi na podstawie wdrożenia wyników prac B+R w firmie PPH Kosiek.
Krótki opis projektu:
Projekt polega na przeprowadzeniu prac budowlanych i zakupie maszyn przeznaczonych do produkcji pieczywa gastronomicznego. Projekt zostanie zrealizowany samodzielnie przez firmę PPH Kosiek w latach 2019-2020 na terenie istniejącego zakładu produkcyjnego w miejscowości Działki Suskowolskie. Nabyte w ramach projektu maszyny piekarnicze obejmą m.in. mroźnie, piece, chłodnie, linie do produkcji bułek. Projekt pozwoli firmie PPH Kosiek wprowadzić do produkcji nowe pieczywo gastronomiczne z dodatkami funkcyjnymi.
Cele projektu:
Celem projektu jest wdrożenie w firmie PPH Kosiek zrealizowanych prac badawczo rozwojowych dotyczących nowego rodzaju pieczywa. Przeprowadzenie projektu pozwoli zaoferować na rynku innowacyjne pieczywo gastronomiczne z dodatkami funkcyjnymi.
Planowane efekty:
– wdrożenie wyników prac B+R
– rozbudowa budynku piekarni
– zakup środków trwałych niezbędnych do produkcji innowacyjnego pieczywa
– dywersyfikacja oferty produktowej firmy o pieczywo gastronomiczne z dodatkami funkcyjnymi